top of page

Belgian 'Language in Autism' Study

De Belgian 'Language in Autism' Study of BeLAS is een nationaal onderzoeksproject over taalontwikkeling bij kinderen met autisme uitgevoerd in samenwerking tussen drie sites: Université libre de Bruxelles, Universiteit Gent & KU Leuven

Help ons onderzoek vooruit! 

Veel kinderen met autisme ondervinden moeilijkheden bij de taalontwikkeling. Sommige kinderen spreken niet, anderen hebben een vertraagde taalontwikkeling en nog anderen hebben geen problemen met de taalontwikkeling. Een deel van de kinderen haalt die achterstand in tegen de leeftijd van zeven jaar, hoewel dat van kind tot kind verschilt. Momenteel is het nog moeilijk te voorspellen op welke manier een kind met autisme taal zal ontwikkelen.

Over het algemeen is de taalontwikkeling gekoppeld aan de ontwikkeling van sociaal-communicatieve vaardigheden (bijvoorbeeld het imiteren van geluiden en woorden of het wijzen naar voorwerpen die de ouder benoemt), maar voor sommige kinderen met autisme denken we dat er ook een verband is met andere factoren (bijvoorbeeld slaapkwaliteit of hersenactiviteit) die we willen onderzoeken. Dit project, dat op meerdere plaatsen en in twee taalgebieden wordt uitgevoerd, heeft als doel de taalontwikkeling van 300 kinderen met de diagnose autisme te volgen. We zullen het effect nagaan van een reeks sociaal-communicatieve en niet-sociaal-communicatieve aspecten op de verschillende trajecten van taalverwerving die bij de deelnemende kinderen worden waargenomen.

BeLAS in een paar vragen

Kinderen met een diagnose autisme van 2 tot en met 5 jaar oud

​

journee-mondiale-des-enfants.png

​

In onze

"LabMobiel"

​

emplacement.png

Speelse activiteiten en testen, vragenlijsten, en veilige onderzoeksmethoden

question.png

Nieuws

BeLAS in "La Libre" (in het Frans)!

Prof. Mikhail Kissine en het volledige BeLAS onderzoeksteam, winnaars van een EOS Excellence of Science onderzoeksbeurs! Deze beurzen worden gefinancierd door het FNRS en het FWO en ondersteunen tweetalige onderzoeksprojecten in België.

Heeft u nog vragen of wilt u deelnemen aan BeLAS, neem dan snel contact met ons op!
Onze onderzoekers helpen u graag verder. 

bottom of page